Termeni si Conditii

Termeni si Conditii - Persoane Fizice

1.      Intelesul unor termeni

1.1   Noi, noua, noastre, se refera la societatea APEX DCIT SRL prin intermediul platformei E-NERGIE.EU si toti cei asociati

1.2    Dumneavoastra, voi, voastre se refera la cumparatorul produsele noastre

1.3    Contract inseamna acesti termeni si conditii impreuna cu confirmarea comenzii

1.4    Bunuri, produse, marfa  se refera la orice produs sau serviciu comandat de la noi

1.5    Comanda inseamna orice ordin dat catre dumneavoastra pentru cumpararea de bunuri de pe platforma E-NERGIE.EU

1.6    Confirmarea comenzii inseamna acceptarea comenzii dumneavoastra de catre noi

1.7    Consumator inseamna orice persoana fizica care, efectuand o comanda pe situl nostru, achizitioneaza produse in propriul interes, excluzand orice operatiuni de natura comerciala sau de afaceri.

1.8    Site/situl web se refera la situl nostru www.e-nergie.eu.

 

2.        Vanzari altor persoane decat fizice

Daca realizati o comanda in alta calitate decat cea de consumator (de exemplu daca sunteti o companie), atunci:

2.1       Acesti termeni si conditii nu se aplica; si

2.2       Se vor aplica pentru orice comanda sau contract intre noi si dumneavoastra termenii si conditiile noastre pentru persoane juridice.

 

3.         Termeni contractuali

3.1       Toate comenzile dumneavoastra pentru produse de la noi vor fi intelese ca un comsimtamant al dumneavoastra al acestor termeni si conditii. In functie de politica noastra putem sa acceptam sau nu comanda dumneavoastra

3.2       Acesti termeni si conditii se pot schimba la discretia noastra. Modificarile cu pricina vor fi aplicabile comenzilor facute dupa data la care s-au actualizat termenii si conditiile pe situl nostru web. Schimbarile nu vor afecta comenzile trimise inainte de reinnoirea termenilor si conditiilor pe situl nostru web.

3.3       Ne-am asigurat ca situl nostru web (inclusiv paginile cu intrebari si raspunsuri) si acesti termeni si conditii sa nu fie contradictorii. In cazul in care exista neconsistente sau contradictii, se vor aplica acesti termeni si conditii in locul stipulatiilor contradictorii sau neconsistente ce s-ar putea regasi pe situl nostru web.

3.4       Daca sunteti de acord cu acesti termeni si conditii vom accepta comenzile dumneavoastra de cumparare si vom emite o confirmare a preluarii comenzii, moment in care contractul dintre noi si dumneavoastra intra in vigoare.

3.5       Desi ne vom stradui pentru a va livra produsele listate in confirmarea comenzii, in anumite situatii nu vom putea furniza aceste produse, de exemplu, din cauza ca (1) produsul nu se mai fabrica sau nu mai este disponibil sau (2) s-a produs o greseala in ce priveste pretul listat pe situl web. In aceste ocazii va vom contacta pentru a va oferi optiunea de a reconfirma comanda la pretul corect sau de a o anula. Daca alegeti sa anulati comanda si deja veti fi platit produsele, va vom rambursa orice suma pe care ne-ati platit-o in contrapartida acelor produse.

 

4.         Preturi si plati

4.1       Ne vom stradui sa asiguram ca preturile si descrierile produselor afisate pe situl web sunt la zi in momentul in care efectuati comanda.

4.2       Pretul produselor va aparea atat pe confirmarea comenzii, cat si pe factura.

4.3       TVA-ul va fi platit de catre client, suma fiind inscrisa pe factura.

4.4       De asemenea, se vor factura costurile de transport in conformitate cu conditiile afisate pe situl web, costuri care vor aparea pe factura. La trimiterile cu plata ramburs se va percepe o taxa de confirmare si manipulare a comenzii la care se adauga cheltuielile de transport cu firma de curierat locala. Aceste cheltuieli sunt infatisate pe pagina produsului, in dreapta.

4.5     Acceptam platile prin carte de credit/debit, ramburs cat si prin ordin de plata.
 
4.6     Plata produselor comandate se va face inainte de livrare sau la momentul primirii acestora (in cazul platii ramburs). Putem suspenda livrarea produselor pana vom primi plata integrala.

4.7     Preturile afisate la componentele care nu se afla pe stoc sunt orientative: acestea pot fi mai mari sau mai mici in functie de nivelul de dificultate intampinat la originarea lor. In acest caz, vom aduce la cunostinta clientilor nostri preturile finale rectificate.

 

5.         Livrarea produselor

5.1      Vom livra produsele prin curier la adresa specificata in confirmarea comenzii.

5.2      Data de livrare specificata pe confirmarea comenzii reprezinta numai o estimare.

5.3      Va trebui sa verificati produsele imediat dupa primirea acestora si sa ne notificati asupra oricaror lipsuri, livrari incorecte, specificatii incorecte, neconforme sau produse viciate in mod vizibil, instiintand atat curierul cat si pe noi, in scris, la momentul livrarii.

5.4       Daca nu este nimeni care sa accepte livrarea cand se prezinta curierul, acesta va pastra produsele inca maximum 2 zile pana veti putea aranja o noua livrare. Daca nu acceptati livrarea nici dupa doua zile de la data specificata pe confirmarea comenzii, ne rezervam dreptul de a considera comanda anulata de catre dumneavoastra. In acest caz va vom rambursa suma platita pe produse, dar vom retine suma platita pentru transport.

5.5       Este obligatia cumparatorului de a consemna in formularul de comanda o adresa de livrare corecta si un numar de telefon valabil la care acesta poate fi sunat. Daca ne furnizati o adresa de livrare incorecta sau incompleta, iar noi incercam, dar nu putem efectua livrarea, ne rezervam dreptul de a considera comanda anulata de catre dumneavoastra. In acest caz va vom rambursa suma platita pe produse, dar vom retine suma platita pentru transport.

5.6      Daca o parte din produsele comandate de dumneavoastra nu sunt disponibile, vom incerca sa realizam livrari partiale. Restul produselor vor fi livrate in cel mai scurt timp posibil dar nu putem oferi nici o estimare a timpului de livrare, acesta fiind diferit de la caz la caz. Pentru produsele care nu se afla in stoc si nu au pret (comandate la cerere), comanda va fi impartita, fiind livrate mai intai produsele aflate pe stoc.  Pentru restul produselor neaflate pe stoc, veti primi o oferta de pret in cel mai scurt timp. Va rugam sa mai luati aminte ca pentru livrari partiale va vom factura costurile de transport in conformitate cu conditiile noastre de transport pentru fiecare livrare in parte.

 

6.         Transferul dreptului de proprietate si al responsabilitatii

6.1      Dreptul de proprietate si responsabilitatea asupra produselor se transfera catre dumneavoastra in momentul  in care primim plata integrala sau se efectueaza livrarea produselor (in cazul platii ramburs). Putem recupera produsele expediate in orice moment inaintea transferului proprietatii, daca nu respectati acesti termeni si conditii.

 6.2      Responsabilitate insemnand:

6.2.1    in perioada specificata la art 7.1 si in toate circumstantele, obligatia de a avea grija de produsele primite; si

6.2.2    dupa perioada specificata la art 7.1, responsabilitatea pentru defectiuni cauzate de folosirea, manipularea sau depozitarea produselor trece asupra dumneavoastra, o data ce s-a efectuat livrarea acestora.

 

7.        Dreptul dumneavoastra de a anula comanda, a returna produsele si a primi rambursarea sumelor platite.

7.1      Puteti anula comanda notificandu-ne nu mai tarziu de 14 zile lucratoare dupa data de livrare a produselor catre dumneavoastra.

7.2       Daca anulati comanda, sunteti obligat sa returnati produsele in starea lor originala, nedeterioriate si pe propria dumneavoastra cheltuiala si raspundere.

7.3      Daca anulati comanda, va trebui sa aveti grija de produse din momentul in care le primiti pana ni le returnati. Ne rezervam dreptul de a nu va rambursa daca ne returnati produse care nu mai pot fi puse in vanzare sau au fost deteriorate cat timp s-au aflat in posesia dumneavoastra

7.4       Daca anulati comanda si nu inapoiati produsele in conditiile cerute, ne rezervam dreptul de a nu va rambursa.

7.5       La anularea comenzii, va vom rambursa pretul produselor, mai putin costul recuperarii acestora (daca este cazul) si costul transportului intr-un interval de 10 zile lucratoare de la data anularii comenzii.

 

8.         Produse neconforme

8.1      Produsele neconforme inseamna orice produse livrate de E-NERGIE.EU care nu sunt in conformitate cu contractul. Produsele neconforme nu includ bunuri neconforme din cauza uzurii normale, degradarii intentionate, accidentelor, neglijentei dumneavoastra sau a unor terti, utilizare in alte scopuri decat scopul initial, nerespectarea instructiunilor fabricantului sau orice modificare sau reparatie facuta fara acordul nostru sau al fabricantului.

8.2     Va trebui sa ne instiintati in cel mai scurt timp despre orice greseala in cadrul livrarii: produs lipsa, produse nesolicitate sau neconforme cu comanda.

8.3     Situl nostru web ofera detalii despre cum trebuie sa ne notificati asupra neconformitatii produselor si despre cum se solutioneaza problemele de acest gen. Toate solicitarile de retur vor trebui realízate utilizand instrumentele de comunicare internet. Va rugam consultati pagina web pentru detalii.

8.4     Daca ne returnati produsele neconforme veti face acest lucru pe propria dvs. cheltuiala raspundere.  Va rugam sa va asigurati ca produsele neconforme sunt returnate cum trebuie, ambalate si etichetate cu adresa noastra.

8.5     Nu vom prelucra nici o rambursare a platii pana nu vom fi primit produsele returnate. Orice rambursare pentru neconformitate va include si rambursarea costurilor de transport.

8.6     Daca inapoiati produse pentru ca credeti ca sunt neconforme, iar noi verificam produsele si nu le consideram astfel, atunci va vom incarca costurile de transport si cheltuilelile de manipulare.

 

9.         Garantii

9.0    Va trebui sa va asigurati de potrivirea produsului scopurilor dumneavoastra. Nu putem garanta potrivirea pentru un anumit scop.

9.1    Nu oferim nici o garantie ca produsele furnizate vor functiona fara probleme sau intreruperi sau ca vom indrepta erorile de programare care ar putea sa apara.

9.2    Bunurile vor fi livrate cu o garantie tehnica de cel putin un an.

9.3    Consimtim la inlocuirea sau repararea produselor defectuoase, pentru o perioada de cel putin 1 an de la livrarea acestora, cu conditia ca:

9.4  Sa ne notificati in scris despre defectiune in limita perioadei stabilite; si

9.5 Sa ne inapoiati produsele defectuoase;

9.6 Dupa ce am verificat produsele, am recunoscut ca defectele prezente se datoreaza materialelor sau asamblarii defectuoase si nu au fost provocate de manipularea sau depozitarea incorecta, neglijenta, de reparatiile sau modificarile facute de cumparator sau din imprejurari fortuite.

9.7    Cu exceptia conditiilor aratate in art. 11.4 , nu vom fi raspunzatori pentru defectele aparute in timpul returului catre noi.  

9.8    Va informam in mod expres ca art. 11.4 nu include software-ul si nu vom fi responsabili pentru erori sau defecte ale software-ului livrat.

9.9    Nu vom fi in nici un caz raspunzatori de pierderile provocate de neindeplinirea de catre dumneavoastra a  obligatiilor din cuprinsul acestor termeni si conditii, nici nu vom putea fi facuti responsabili de daune indirecte, inlusiv pierderi operationale, nerealizarea economiilor prevazute sau orice alt fel de pretentie ridicata de o terta parte impotriva dumneavoastra, chiar daca am fost informati de astfel de daune, pierderi operationale sau pretentii.

9.10    Toate produsele returnate ca si defectuoase, dar care odata verificate de catre noi nu au fost gasite ca defectuoase va vor fi retrimise. Ne rezervam dreptul de a va taxa pentru returnarea produselor nedefectuoase, inclusiv costurile cauzate fabricantului pentru testarea defectelor.

9.11    Aparitia unor probleme de ordin tehnic in timpul folosirii produselor achizitionate de la noi nu implica neconformitatea acestora, pana la proba contrarie. Oferim si mijlocim asistenta tehnica in scopul instalarii si folosirii conforme a produselor 14 zile lucratoare de la data livrarii. Dincolo de acest termen de 14 zile, daca survin probleme tehnice care nu sunt rezulatul unor defecte, trebuie sa va referiti la documentatia insotitoare sau sa luati legatura directa cu fabricantul produselor ce ofera garantia tehnica.

 

10.        Forta majora

Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a ne indeplini obligatiile contractuale. Nu vom fi responsabili pentru neindeplinirea sau indeplinirea intarziata a obligatiilor contractuale daca sunt pricinuite de circumstante in afara controlului nostru. In cazul unei intarzieri, ne vom indeplini obligatiile contractuale in cel mai scurt timp posibil.

 

11.      Limitarea raspunderii

11.1     Nimic din acest contract nu va limita sau exclude raspunderea pentru moarte sau leziuni corporale, pricinuite de neglijenta noastra, frauda sau orice incalcare a raspunderii care nu poate fi exclusa prin lege.

11.2     Nu vom fi responsabili pentru pierderi sau defecte:

11.2.1  Daca nu exista nici o incalcare a legii din partea noastra, a angajatilor sau agentilor nostri.

11.2.2  In cazul in care o astfel de pierdere sau defect nu este previzibila in mod rezonabil pentru noi atunci cand acceptam comanda.

11.2.3  In masura in care orice pierdere sau defect vor fi rezultat din incalcarea de catre dumneavoastra a oricarui termen a contractului.

11.3    Nu vom fi raspunzatori pentru pierderi de tipul profitului operational, pierderea de venituri de orice tip sau alte pierderi indirecte.

11.4    Sub art. 10.1 raspunderea noastra contractuala maxima pentru prejudicii (inclusiv neglijenta), nu va putea sa depaseasca o suma echivalenta cu de doua ori valoarea bunurilor pe care le-ati comandat.


12.       Imagini

Imaginile produselor de pe situl web sunt doar in scop ilustrativ si pot exista deosebiri in comparatie cu produsul real.

 

13.       Legislatie

Termeni si conditiile cat si contractul nostru cu dumneavoastra sunt supusi legislatiei romane si jurisdictiei instantelor romane.

Alexandra George, Naturopat: https://www.naturopat-cluj.com/

Termeni si Conditii - Persoane Juridice

Termenii si conditiile ce urmeaza se vor aplica numai in cazul in care nu s-a incheiat un acord separat intre APEX DCIT SRL si cumparator.

  1.    Intelesul unor termeni

1.1    Noi, noua, noastre, se refera la APEX DCIT SRL, cu Nr. Inmatriculare J08/1295/2019 si CIF RO40912430, prin intermediul platformei E-NERGIE.EU.

1.2    Dumneavoastra, voi, voastre se refera la cumparatorul produselor noastre.

1.3    Contract inseamna acesti termeni si conditii impreuna cu confirmarea comenzii.

1.4    Bunuri, marfa se refera la orice produs sau serviciu comandat de la noi.

1.5    Comanda inseamna orice ordin dat de catre dumneavoastra pentru cumpararea de produse oferite prin intermediul E-NERGIE.EU.

1.6    Confirmarea comenzii inseamna acceptarea comenzii dumneavoastra de catre noi.

1.7    Proprietate intelectuala inseamna toate brevetele, desene inregistrate sau neinregistrate, drepturi de autor, marci de comert, cunostinte (‘know-how’) sau alte forme de proprietate intelectuala executorii oriunde in lume.

1.8    Site web se refera la site-ul nostru www.e-nergie.eu.

 

2.0   Oferta, acceptare si confirmarea comenzii

2.1    Oferta redactata de noi la cerere expresa, va fi emisa in scris si va fi valabila timp de 2 zile lucratoare de la data pomenita in scris.

2.2    Toate preturile afisate pe situl nostru sunt valabile in ziua respectiva si se pot schimba la discretia noastra.

2.3    Toate comenzile dumneavoastra pentru cumpararea de produse de la noi vor fi intelese ca si un angajament din partea dumneavoastra de a cumpara, respectand termenii si conditiile de fata.

2.4    Daca sunteti de acord cu acesti termeni si conditii vom accepta comenzile dumneavoastra si vom emite o confirmare a preluarii comenzii, moment in care contractul dintre noi intra in vigoare. Acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de fata este considerat tacit atunci cand ne trimiteti o comanda.

2.5    Confirmarea telefonica a comenzii plasate pe situl nostru web este obligatorie si se va efectua atunci cand alegeti rambursul ca si modalitate de plata. Un responsabil al depozitului nostru va va suna intr-o zi lucratoare la numarul de telefon pe care l-ati introdus in formularul de comanda. Daca refuzati confirmarea comenzii sau nu raspundeti la telefon, comanda va fi anulata in aceeasi zi.

2.6    Desi vom face tot ce ne sta in putinta pentru a va livra produsele comandate, in anumite situatii nu vom putea livra produsele respective, de exemplu, din cauza ca (1) produsul nu se mai fabrica sau nu mai este disponibil sau (2) s-a produs o greseala in ce priveste pretul afisat pe situl web. In aceste situatii va vom contacta pentru a va informa si a va oferi optiunea de a reconfirma comanda la pretul corect sau de a o anula. Daca alegeti sa anulati comanda si deja ati platit pretul produselor, atunci va vom rambursa orice suma pe care ne-ati platit-o in contrapartida acelor produse.  

2.7    Acesti termeni si conditii se pot schimba oricand. Aceste modificari vor fi aplicabile comenzilor facute dupa data la care s-au actualizat termenii si conditiile pe situl nostru web. Schimbarile nu vor afecta nici o comanda facuta inainte de actualizarea termenilor si conditiilor pe situl nostru web.

3.0    Rezervari pentru produse neaflate in stoc

Daca nu este altfel prevazut, o oferta sau confirmare a comenzii din partea noastra pentru produse neaflate in stocul nostru va face obiectul disponibilitatii acestora. Nu putem garanta disponibilitatea imediata sau viitoare a produselor care nu se afla stoc.

 

4.0    Preturi si plati

4.1    Preturile afisate pe situl nostru web includ ambalarea si taxele vamale de export, costurile de transport dupa caz sau alte taxe. Dupa caz, preturile produselor afisate pot include si TVA-ul, care va fi mentionat pe factura.

4.2    Daca nu s-a convenit altfel, veti plati costurile de transport si orice alte costuri in plus corespunzatoare la momentul confirmarii comenzii.

4.3    Costurile de transport sunt stabiliti de noi in functie de modalitatea de plata disponibila aleasa de catre cumparator sau de categoria specifica de produse. La trimiterile cu plata ramburs se percepe o taxa de confirmare si manipulare a comenzii la care se adauga cheltuielile de transport cu firma de curierat locala. Aceste cheltuieli sunt infatisate pe pagina produsului, in dreapta.

4.4    Daca nu s-a hotarat altfel, veti plati comanda dumneavoastra in termenul specificat pe factura. Dispuneti de 3 zile lucratoare de la data facturii emise de noi pentru orice clarificari sau dispute, altfel factura va fi considerata corecta si scadenta la plata. Produsele contestate din  factura vor fi scadente la plata in 3 zile lucratoare de la data la care contestatia va lua sfarsit. Produsele necontestate de pe factura trebuie platite dupa cum este indicat mai sus.

4.5   Orice reducere negociata cu dumneavoastra va fi aplicabila numai daca plata este efectuata in perioada specificata la art 4.4.

4.6   In cazul in care suntem de parere ca situatia dumneavoastra financiara nu ne garanteaza achitarea sumelor in termenii stipulati, sau nu ati respectat termenii de plata la livrari precedente, ne rezervam dreptul de a suspenda comenzile neprelucrate pana veti plati pentru toate produsele livrate si veti face dovada platii pentru comenzile neprelucrate.

4.7   Vom avea dreptul sa percepem penalitati pe facturile restante de la data la care plata este scadenta pana la data platii, la o rata de dobanda de 8% pe an peste ultima rata a dobanzii de referinta a BNR – Banca Nationala a Romaniei. Ne rezervam dreptul de a transfera datoriile catre terti pentru recuperare.

4.8   Preturile afisate la componentele care nu se afla pe stoc sunt orientative: acestea pot fi mai mari sau mai mici in functie de nivelul de dificultate intampinat la dobandirea lor. In acest caz, vom aduce la cunostinta clientilor nostri preturile finale rectificate.

 

5.0      Descrierea produselor


5.1    Informatiile si amanuntele despre produsele infatisate pe situl nostru web au un caracter informativ si vor deveni obligatorii atunci cand se face trimitere in mod expres in confirmarea comenzii.

5.2    Cerintele particulare pe care le specificati in comanda dumneavoastra vor deveni obligatorii numai atunci cand acestea sunt mentionate in mod expres in confirmarea comenzii.

 

6.0    Livrari si intarzieri

6.1     Timpul de livrare specificat in confirmarea comenzii reprezinta o estimare. Data de livrare nu va avea caracter contractual, iar noi nu vom fi responsabili de pierderi, costuri, penalitati sau alte cheltuieli cauzate direct sau indirect de intarzierea livrarii produselor.

6.3    Toate livrarile vor fi receptionate si semnate de catre dumneavoastra, unul dintre angajatii dumneavoastra sau o persoana autorizata de dumneavoastra sa accepte livrarea produselor.

6.4    Atunci cand o parte din produsele comandate de dumneavoastra nu sunt disponibile, vom incerca sa realizam livrari partiale. Produsele respective vor fi livrate in cel mai scurt timp posibil dar nu putem oferi nici o estimare a timpului de livrare, acesta fiind diferit de la caz la caz. Pentru produsele care nu se afla in stoc si nu au pret (comandate la cerere), comanda va fi impartita, fiind livrate mai intai produsele aflate pe stoc.  Pentru restul produselor neaflate pe stoc, veti primi o oferta de pret in cel mai scurt timp. Va rugam sa mai luati aminte ca pentru livrari partiale va vom factura costurile de transport in conformitate cu conditiile noastre de transport pentru fiecare livrare in parte.

6.5     Verificarea produselor comandate se face de catre client dupa deschiderea coletului. In cazul in care clientul constata si descopera lipsuri, alte produse decat cele comandate, specificatii incorecte, neconforme sau produse vizibil defectuoase, el trebuie sa instiinteze atat E-NERGIE.EU cat si pe curier in scris. Notificarea in scris asupra oricaror vicii sau defecte ale produselor care nu s-au putut vedea la livrare trebuie sa fie primita de noi in termen de 7 zile lucratoare, altfel vom socoti ca ati acceptat produsele asa cum au fost livrate.   

6.6    Clientii din afara spatiului comunitar trebuie sa se astepte la potentiale taxe vamale in plus pentru importarea bunurilor comandate, la obligatia de a plati TVA-ul cat si la posibile intarzieri in livrarea comenzii ce decurg din aceste operatiuni.

 

7.0      Transferul responsabilitatii

Responsabilitatea asupra produselor va trece la dumneavoastra in momentul in care acestea sunt predate curierului sau transportatorului.

 

8.0      Proprietatea

8.1      Proprietatea asupra produselor nu va trece la dumneavoastra pana nu veti achita integral contravaloarea lor si alte sume pe care ni le datorati. 

8.2      Pana cand dreptul de proprietate asupra bunurilor trece la dumneavoastra in conformitate cu clauza 8.1, sunteti de acord sa pastrati bunurile pe baza fiduciara ca si depozitar al nostru. Va trebui sa stocati si sa asigurati bunurile (pe cheltuiala dumneavoastra) separat de toate celelalte bunuri aflate in posesia dumneavoastra si sa le marcati in asa fel incat sa fie clar identificate ca proprietatea noastra.

8.3      Chiar daca produsul sau produsele raman in proprietatea noastra, puteti folosi sau vinde produsele in ciclul dumneavoastra obisnuit de afaceri, la valoarea lor de piata integrala si in contul nostru.

8.4      Cu efect imediat ne veti transfera creantele astfel aparute din revanzarea produselor catre clientii dumneavoastra sau alti terti, in valoarea sumelor pe care ni le datorati, plus TVA, chiar daca ne veti fi platit contravaloarea bunurilor. Vom avea dreptul de a recupera pretul marfurilor (cu tot cu TVA), in pofida faptului ca transferul dreptului de proprietate a oricarora dintre produse nu s-a produs de la noi catre dumneavoastra

8.5     Orice astfel de vanzare sau tranzactie va reprezenta o vanzare sau utilizare a produselor noastre de catre dumneavoastra in numele dumneavoastra si va va face responsabil in principal pentru acest tip de vanzari sau de relatii comerciale. Pana dreptul de proprietate asupra bunurilor trece de la noi catre dumneavoastra, sumele integrale provenite din vanzarea produselor vor trebui sa ne fie alocate, si nu se vor amesteca cu alte sume de bani sau platite intr-un cont bancar descoperit si trebuie sa fie in orice moment material identificate ca banii nostri.

8.6      Pana in momentul in care dreptul de proprietate a bunurilor trece de la noi catre dumneavoastra, veti putea furniza, la cerere, astfel de bunuri care inca se mai afla in stocul dvs sau nu au fost revandute de catre dumneavoastra. Daca nu sunteti dispusi sa faceti acest lucru, ne rezervam dreptul de a intra in orice sediu detinut, ocupat sau administrat de dumneavoastra unde se afla bunurile si de a reintra in posesia acestora. In acest caz drepturile dumneavoastra in conformitate cu clauza 8.3 inceteaza.

 

9.0      Anulare

Pentru anumite categorii de produse, veti putea, cu acordul nostru si contra unei taxe, sa anulati sau sa amanati livrarea produselor - asta numai in cazul in care am semnat un acord scris in acest sens.

 

10.0    Retururi

10.1   Ne puteti returna produse numai cu acordul nostru scris. Veti returna produsele in starea lor originala cu tot cu ambalaj, nedeteriorate si pe propria dumneavoastra cheltuiala si responsabilitate. Toate cererile de retur vor trebui infaptuite utilizand instrumentele de comunicare internet.

10.2   Articolele comandate in mod gresit de catre client nu sunt returnabile. In situatii speciale, iar atunci cand articolele sunt sigilate in ambalajul original, returnarea poate fi acceptata dupa un acord scris cu reprezentantul E-NERGIE.EU, impotriva unei taxe de reaprovizionare de 30% din costul articolului. In plus, la taxa de reaprovizionare, ii va reveni clientului obligatia de a achita taxa de gestionare a returului in valoare de 25 de euro.

10.3  Produsele “Sfarsit de Viata”, precum si articolele comenzilor speciale, nu sunt returnabile. In cazul in care expeditorul nostru nu poate livra comanda la adresa data de catre client sau coletul a fost refuzat de catre destinatar, se va percepe o taxa de reaprovizionare de 30% pe coletul returnat. In plus, la aceasta, ii va reveni clientului obligatia de a achita taxa de gestionare a autorizatiei de returnare a marfii in valoare de 25 de euro. In cazul in care comanda cuprinde produse “Sfarsit de Viata” sau produse comandate in mod special, articolele vor fi retrimise la client, ca si cele care nu pot fi returnate.

10.4    Atata timp cat greseala a fost savarsita de catre noi, E-NERGIE.EU va inlocui intotdeauna produsele. Aveti obligatia de a inainta notificarea de greseala in termen de 7 zile de la data facturii. Toate produsele trebuie sa fie sigilate si in ambalajul original. Cererile trebuie inaintate in scris, folosind formularul nostru de contact.

10.5    Toate cererile de anulare trebuie sa fie trimise prin formularul nostru de contact. Anularea comenzilor produselor speciale sau a produselor definite de catre E-NERGIE.EU tip “Sfarsit de Viata” nu este posibila.

10.6    In cazul in care clientul primeste produsele unei comenzi anulate, acesta trebuie sa ne transmita documentatie scrisa cu privire la anularea comenzii, dupa care produsele vor fi acceptate pentru returnare si pentru creditare/ramburs. Returnarea produselor catre E-NERGIE.EU este posibila in urma intelegerii dintre vanzator si cumparator. Cererile de retur pot fi trimise prin intermediul paginii noastre web. Articolele trebuie sa fie returnate in termen de 7 zile de la primirea confirmarii de retur.

10.7   In cazul in care articolul nu este returnat in termen de 7 zile, cererea de retur va fi anulata. Clientul are obligatia de a inapoia bunurile in starea lor originala, nedeteriorate si prin asumarea tuturor costurilor si a riscurilor conexe. In cazul in care articolele sunt inapoiate la depozitul nostru fara numar de retur, bunurile vor fi retrimise la expeditor si o taxa in valoare de 25 de euro va fi incarcata pe factura. Numarul de confirmare retur trebuie sa fie vizibil si usor de recunoscut pe documentul de transport si pe colet.

10.8  Nu sunt ingaduite alte insemnari, note suplimentare pe colet si nici nu este permis sa apara pe cutia originala vreo eticheta de prisos. Este de responsabilitatea expeditorului sa documenteze returnarea produsului la E-NERGIE.EU.

 

11.0    Garantii

 11.1    Va trebui sa va asigurati de potrivirea produsului scopurilor dumneavoastra. Nu putem garanta potrivirea pentru un anumit scop.

 11.2    Nu oferim nici o garantie ca produsele furnizate vor functiona fara probleme sau intreruperi sau ca vom indrepta erorile de programare care ar putea sa apara.

 11.3    Nu aveti dreptul la repararea sau inlocuirea produselor, fara acordul nostru. Bunurile vor fi livrate cu garantiile oferite noua de catre producator. Aceste garantii sunt in general de cel putin 1 an, si nu aveti dreptul sa pretindeti la nici o alta garantie din partea noastra.

11.4    Consimtim la inlocuirea sau repararea produselor defectuoase, pentru o perioada de 14 zile lucratoare de la livrarea acestora, cu conditia ca:

11.4.1 Sa ne notificati in scris despre defectiune in limita perioadei stabilite; si

11.4.2 Sa ne inapoiati produsele defectuoase;

11.4.3 Dupa ce am verificat produsele, am recunoscut ca defectele prezente se datoreaza materialelor sau asamblarii defectuoase si nu au fost provocate de manipularea sau depozitarea incorecta, neglijenta, de reparatiile sau modificarile facute de cumparator sau din imprejurari fortuite.

11.5    Cu exceptia conditiilor aratate in art. 11.4 , nu vom fi raspunzatori pentru defectele aparute in timpul returului catre noi.  

11.6    Va informam in mod expres ca art. 11.4 nu include software-ul si nu vom fi responsabili pentru erori sau defecte ale software-ului livrat.

11.7    Nu vom fi in nici un caz raspunzatori de pierderile provocate de neindeplinirea de catre dumneavoastra a  obligatiilor din cuprinsul acestor termeni si conditii, nici nu vom putea fi facuti responsabili de daune indirecte, inlusiv pierderi operationale, nerealizarea economiilor prevazute sau orice alt fel de pretentie ridicata de o terta parte impotriva dumneavoastra, chiar daca am fost informati de astfel de daune, pierderi operationale sau pretentii.

11.8    Toate produsele returnate ca si defectuoase, dar care odata verificate de catre noi nu au fost gasite ca defectuoase va vor fi retrimise. Ne rezervam dreptul de a va taxa pentru returnarea produselor nedefectuoase, inclusiv costurile cauzate fabricantului pentru testarea defectelor.

11.9     Aparitia unor probleme de ordin tehnic in timpul folosirii produselor achizitionate de la noi nu implica neconformitatea acestora, pana la proba contrarie. Oferim si mijlocim asistenta tehnica in scopul instalarii si folosirii conforme a produselor 14 zile lucratoare de la data livrarii. Dincolo de acest termen de 14 zile, daca survin probleme tehnice, trebuie sa va referiti la documentatia insotitoare sau sa luati legatura directa cu fabricantul produselor ce ofera garantia tehnica.

 

12.      Limitarea raspunderii

12.1     Nimic din acest contract nu va limita sau exclude raspunderea pentru moarte sau leziuni corporale, pricinuite de neglijenta noastra, frauda sau orice incalcare a raspunderii care nu poate fi exclusa prin lege.

12.2     Nu vom fi responsabili pentru pierderi sau defecte:

12.2.1  Daca nu exista nici o incalcare a legii din partea noastra, a angajatilor sau agentilor nostri.

12.2.2  In cazul in care o astfel de pierdere sau defect nu este previzibila in mod rezonabil pentru noi atunci cand acceptam comanda.

12.2.3  In masura in care orice pierdere sau defect vor fi rezultat din incalcarea de catre dumneavoastra a oricarui termen a contractului.

12.3    Nu vom fi raspunzatori pentru pierderi de tipul profitului operational, pierderea de venituri de orice tip sau alte pierderi indirecte.

12.4    Sub art. 12.1 raspunderea noastra contractuala maxima pentru prejudicii (inclusiv neglijenta), nu va putea sa depaseasca o suma echivalenta cu de doua ori valoarea bunurilor pe care le-ati comandat.

 

13.0    Proprietate Intelectuala

13.1   Vom despagubi costurile si datoriile care decurg din orice pretentie ca produsele livrate de catre noi incalca in orice fel drepturile de proprietate intelectuala ale unor terti. In acest caz putem retrage sau schimba produsele sau rambursa contravaloarea acestora (mai putin amortizarea).

13.2   Trebuie sa ne informati in scris imediat cu privire la orice incalcare sau folosire neautorizata a drepturilor de proprietate ale produselor.

13.3   Noi insine vom controla orice litigii, negocieri si solutionari ale tuturor pretentiilor, iar dumneavoastra  trebuie sa ne oferiti asistenta rezonabila daca vi se cere sa ne ajutati in cazul in care litigiul este direct legat de articolele livrate catre dumneavoastra

13.4   Nu va vom indemniza in caz de:

13.4.1  Orice folosire neautorizata a produselor

13.4.2  Orice pretentie formulata cum ca produsele au fost utilizate impreuna cu alte produse ce nu au fost livrate de catre noi.

13.5   Dumneavoastra ne veti indemniza pentru pretentii legate de drepturi de proprietate intelectuala specificate sau detinute de catre dumneavoastra si incorporate in articolele cumparate de la noi.

 

14.0    Informatii catre clientii dumneavoastra

14.1   Va trebui sa informati clientii dumneavoastra de acesti termeni si conditii care ar putea avea insemnatate asupra achizitiei, folosirii sau dispunerii produselor, inclusiv drepturile de proprietate intelectuala sau garantii date de catre fabricant.

14.2   Utilizarea produselor poate fi subiectul unor ingradiri. Va dati acordul de a solicita mai multe informatii de la noi daca veti utiliza produsele in orice alt scop decat scopul lor comercial sau privat.

 

15.0   Imagini

Imaginile produselor de pe situl nostru web sunt doar in scop ilustrativ si pot exista deosebiri fata de produsul real.

 

16.0   Finalizare 

16.1   Oricare dintre parti poate finaliza contractul daca cealalta parte:

16.1.1  Comite o incalcare materiala sau repetata a acestor termeni si conditii; sau

16.1.2  Nu remediaza in termen de 30 de zile dupa notificarea scrisa data de cealalta parte; sau
16.1.3  Inceteaza afacerea in intregime sau o parte substantiala a afacerii; sau

16.1.4  Intra in insolventa sau faliment sau este neputincios in a-si plati datoriile la scadenta lor.

 

17.0    Forta majora

Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a ne indeplini obligatiile contractuale. Nu vom fi responsabili pentru neindeplinirea sau indeplinirea cu intarziere a obligatiilor contractuale daca sunt cauzate de circumstante in afara controlului nostru. In cazul unei intarzieri ne vom indeplini obligatiile in cel mai scurt timp posibil.

 

18.0    Instiintari

Orice instiintare va trebui facuta prin email sau posta la adresa ce apare pe confirmarile de comenzi sau la alta adresa comunicata in scris; daca este trimisa prin email va fi considerata receptionata in aceeasi zi, in afara de cazul in care se poate demonstra contrariul; daca va fi trimisa prin posta sau curier va urma termenele stabilite de acestia.

 

19.0    Generalitati

19.1    Orice schimbare a termenilor si conditiilor (inclusiv a termenilor si conditiilor special incuviintate intre parti) nu va fi aplicabila fara acordul nostru scris.

19.2    Daca vreuna din prevederile acestui acord se va dovedi gresita, ilegala sau inaplicabila, aceasta nu va prejudicia validitatea, legalitatea sau aplicabilitatea celorlalte clauze.

19.3    Acesti termeni si conditii si contractul nostru cu dumneavoastra sunt supuse legislatiei romane si jurisdictiei instantelor romane.